Skrattboken
Utgiven på Natur och Kultur LT:s förlag 2002

Läkare har i alla tider känt till att skratt kan hela. De flesta inser också att det är sant. Alla som skrattat riktigt hejdlöst någon gång, vet hur skön man känner sig efteråt. Vid ett gott skratt ökar pulsen, blodgenomströmningen blir snabbare, syresättningen ökar, endorfinerna, kroppens eget ’knark’ utsöndras och de fria radikalernas negativa påverkan på kroppen hindras osv. Samtidigt som vi lär oss allt mer om hur nyttigt det är att skratta, så skrattar vi allt mindre. En femåring skrattar upp till 4-500 hundra gånger om dan, en vuxen omkring 15.

Hur ska vi då göra för att komma till skott?
Skrattboken har många svar och idéer.
Rikt illustrerad med underbara bilder på äkta skratt i alla åldrar!


En femåring skrattar upp till 500 gånger per dag, en vuxen omkring 15...

Djur kan skratta, chimpanser skrattar på samma vis som människor


Pressröster
Läs, skratta och njut. Östersunds-posten.

Roliga och intressanta fakta om skrattets positiv inverkan. Boken är fylld av härliga bilder som lockar till skratt…Aftonbladet.

Jag gissar att det blir en populär presentbok till folk som ’har allt’, kanske till de medelålders män som Svante Björkum saknar…Berit Åberg Vi.

Hjälp så lite vi skrattar…Femina

En glad bok helt enkelt! Motala Tidning.

Det här är en vacker hyllningsbok till skrattet, ett slags blandning av presentbok och faktabok om hur skrattet påverkar oss positivt. Hemma bäst.

’Att skratta är att blotta sig och för att kunna göra det krävs mod…Ett annat bra tips är att umgås med människor som har nära till skratt för skratt smittar ju som bekant,…det fungeraer faktiskt. Läs vidare om fakta kring skratt och låt dig roas av ett fantastiskt bildurval i den nya Skrattboken. Magazine inTime.

I den nyutkomna ’Skrattboken’ (Natur och Kultur) lär man sig mycket om denna roliga sysselsättning som skrattet är (borde vara). Rolig bilder, spännande läsning och praktiska tips hur du lär dig(!) skratta mer. Kupé

Intressant är också att skratt smittar, såväl om man hör något som när man ser personer skratta på en bild. Det senare blir man varse när man bläddrar i Skrattboken, då man vid rätt humör kan bli både fnissig och skrattsugen av de glada bilderna. Bergslagsposten

Texten, som är kortfattad och lättläst beskriver skrattets alla fördelar och uppmanar till mer skratt. Förslag till övningar, tips om cd-skivor och litteratur samt förteckning över utbildade skrattinstruktörer avslutar denna bok som på ett tydligt och enkelt sätt kompletterar andra, mer ingående redogörelser för skrattandet. Susanne Härnsten.

Nyttiga böcker i hängmattan -- och visst drar man på mungiporna när man ser alla skrattande ansikten…Örnsköldsviks Allehanda

Enligt Skrattboken skrattar en fyraåring upp till 500 gånger per dag, medan vi vuxna nöjer oss med 15 gånger. Bättring! Vadstena tidning.

Skratta som ett barn, minst 500 gånger om dagen…Lär av barnen, således. Kommunalarbetaren.

Visst drar man på mungiporna när man ser alla skrattande ansikten. En glad bok helt enkelt! Skånska Dagbladet.

Var finns alla skrattande män? Publicerade bilder honoreras med Skrattboken. Fönstret.

Så vad väntar du på? Pröva att börja dagen med ett leende, mot dig själv och dem du möter. Chef

Säg aldrig till ett barn som skrattar att sluta tramsa, uppmanar den här boken. Ett klokt råd. Folkbladet Jönköping.

Skrattboken är en trevlig liten bok som ger åtskilliga upplysningar om skrattandet. ’skrattet är en medicin som inte kan överdoseras’ och det är ingenting att skratta åt…Skånska dagbladet.

I den nyutkomna Skrattboken finns mängder av härliga bilder som lockar till skratt. Dalabygden.

  21 x 21 cm, 84 sidor, inbunden, cirka 40 bilder, färg.

 

  Beställ boken här

 Tillbaks till huvudmenyn.